Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    ГЛАЙТГЕЛЕН гел 20 г

    Производител: Montavit
    Глайтгелен представлява интимен овлажняващ гел и лубрикант, който се прилага при затруднения при полов акт, причинени от сухота на влагалището. При недостатъчно образуване на мукус във влагалището преди полов акт, акта е болезнен и могат да се получат спазми. Такива недостатъчност на секрецията се наблюдава след различни операции на матката или яйчниците особено когато влагалището е тясно. Тези проблеми могат да възникнат и при млади жени в стресови ситуации, както и при жени след 40-50 годишна възраст
    Складова единица: 13205
    9,80 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка


    Показания:
    Затруднени полови контакти, предизвикани от сухота на лигавицата. Глайтгелен може да бъде използван както при вагинален, така и при анален сексуален контакт. Той замества естественото овлажняване /мукус/, което се образува при полов акт. Глайтгелен е без вредни действия върху лигавицата и пениса.
    Ако нормалното образуване на мукус преди сексуален контакт е невъзможно или недостатъчно, то при полов акт може да има силна болка и дискомфорт. Този дефицит в секрецията може да бъде наблюдаван напр. след различни операции на влагалището, матката или яйчниците, след операция за отстраняване на гърда, след рентген- и лъчелечение, а също и при тясно влагалище. Жени в менопауза, млади жени след раждане или при стресова ситуация също могат да имат тези оплаквания. Глайтгелен може да бъде използван също, за да увеличи удоволствието при сексуални контакти. При анален сексуален контакт също се препоръчва употребата на продукта, за да се избегнат наранявания и лезии. Глайтгелен може да бъде използван с всички видове презервативи, той е без мазнини и хормони и е съвместим с латекс. Сухотата при полов акт увеличава триенето и това може да доведе до скъсване на презерватива. За да се предотврати това, е препоръчително да се използва лубрикант на водна основа, какъвто е Глайтгелен.
    В медицината лубрикантът Глайтгелен може да се прилага при гинекологични и ректални прегледи, при употреба на накрайници за клизма и при използване на ректални термометри. Гелът е дерматологично одобрен, клинично тестван за антимикробна активност и е доказано, че има антисептичен и дезинфекциращ ефект, като унищожава или спира развитието на много Gr+ и Gr- бактерии.
    Глайтгелен е безвреден и с отлична поносимост и ефективност.

    Състав:
    100 гр съдържат: 0,01 г хлорхексидиндихидрохлорид.
    Други съставки: глицерин, хидроксиетилцелулоза, вода за инжекции.

    Дозировка и приложение:
    Наконечникът на тубичката е затворен с алуминиева мембрана. Отвъртете капачката и пробийте мембраната с връхчето на горната страна на капачката. Нанасяйте Глайтгелен непосредствено преди полов акт. Гелът е водноразтворим, което означава, че е лесен за измиване и не оставя петна.

    Специални предупреждения:
    Глайтгелен не е контрацептивно средство.

    Нежелани лекарствени реакции:
    Свръхчувствителност към някоя от съставките.

    Условия на съхранение: При стайна температура до 25°С.

    Срок на годност: 5 (пет) години

    Опаковка: Туба 20 г

    Производител: Pharmazeutische Fabrik Montavlt Ges.m.b.H., Австрия.

    Дата на последна редакция: 10.02.2010.

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *