Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Допелхерц® актив Спокоен сън Плюс *20 таблетки

    Производител: DoppelHerz
    Допелхерц® актив Спокоен сън Плюс е комбинация от подбрани растителни екстракти, магнезий, В витамини и мелатонин за улесняване на заспиването и за пълноценен сън. Подходящо за хора, подложени на стрес и системно недоспиване.
    Складова единица: 45873
    9,95 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Добрият сън е от изключително значение за нашето здраве. От него зависят работоспособността и жизненият тонус, способността за справяне с ежедневния стрес устойчивостта на различни болестотворни фактори. Сънят е важен, както за физическото, така и за психоемоционалното състояние. За да се чувстваме отпочинали след сън, важно е той да е бил не само достатъчно продължителен, но и пълноценен.

    Съществуват различни фази на съня, най-важната от които е фазата на дълбок сън. Състоянието на дълбок сън отпуска цялото тяло и успокоява мозъчната дейност, което е главната предпоставка за качествена почивка и зареждане с нови сили за утрешния ден. При лек сън мозъкът продължава да функционира активно, както в будно състояние с единствената разлика, че тялото е отпуснато. Този сън обаче не носи пълноценна почивка.

     

    С какво се характеризира безсънието?

    • Трудно заспиване
    • Безпричинни събуждания
    • Нарушение на бързината на заспиване и качеството на съня

    Най-чести причини за безсъние:

    • Стрес и нервно напрежение
    • Преумора
    • Нарушен хранителен и двигателен режим
    • Консумиране на голямо количество храна преди сън
    • Резки промени в дневния режим или пътувания до регион с различна часова зона
    • Злоупотреба с кофеин, никотин, алкохол

    Известно е, например, че приемът на алкохол улеснява заспиването, но малцина знаят, че това води и до нарушаване структурата на съня и неговите фази.

    Ползи от приема на маточина, лавандула и хмел при безсъние

    Редица клинични проучвания доказват ползите от приема на естествени съставки като маточина, лавандула, хмел.

    Екстрактът от листа на маточина съдържа много ценни етерични масла, които благоприятстват за намаляване на стреса1, безпокойството и безсънието2.

    Малко известен факт е, че от хмела се употребяват само шишарките (съцветията) на женското растение. Техните активни съставки имат успокояващо действие и подпомагат заспиването и поддържането на пълноценен нощен сън3

    Екстрактът от лавандула има отношение към намаляване на стреса и тревожността 4,5.

    Ползи от приема на мелатонин, магнезий и витамин В6 при безсъние

    Добре е природните екстракти да бъдат съчетани с мелатонин, витамин В6, магнезий. Мелатонинът е естествен регулатор на денонощните ритми в организма, на прехода между сън и бодърстване. Той се синтезира в мозъка и е зависим от количеството околна светлина – на светло нивата му са ниски и организмът е активен, обратното е при стъмване.

    Приемът на мелатонин:

    • намалява времето за заспиване
    • допринася за по-лесната адаптация на организма при пътуване със смяна на часови зони [2011;9(6):2241* и 2010; 8(2):1467*]

    Магнезий и витамин В6 подпомагат нормалната функция на нервната система и намаляват ефектите на умората [2009; 7(9):1216* и 2010;8(10):1759*]


    Допелхерц актив® Спокоен сън е подходящ за хора, подложени на стрес, страдащи от отпадналост и недоспиване, която може да помогне за възвръщане на пълноценния сън и почивка.

    Внимание

    Не се препоръчва за употреба от бременни жени, както и при свръхчувствителност към лавандула или някоя от другите съставки.

    Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време. Продуктът е предназначен за лица над 18 годишна възраст. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ!

    Съхранение

    Да се съхранява на недостъпно за малки деца място при температура под 25 градуса!

    Производител

    QUEISSER PHARMA
    Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *