Активни съставки | в 5 мл. | в 10 мл. | в 15 мл. |
Каприлова киселина | 100 mg | 200 mg | 300 mg |
Карамфил /Eugenia Aromatica L./,екстракт от семе | 100 mg | 200 mg | 300 mg |
Грейпфрут /Citrus Paradisi Macfad/,екстракт от кожа и семе 4: 1 | 40 mg | 80 mg | 120 mg |
Черен орех /Juglans Nigra L./, екстракт от кожата на плод | 40 mg | 80 mg | 120 mg |
Масло от Риган /Origanum Vulgare L./ | 40 mg | 80 mg | 120 mg |
Джинджифил /Zingiber Officinale Rose/, екстракт от корен, 5% гингерол | 40 mg | 80 mg | 120 mg |
Тиква едроплодна /Curcubita Maxima Duch/, екстракт от семе, 10 : 1 | 20 mg | 40 mg | 60 mg |
Маслина /Olea Europaea L./, 12% олеоропеин | 20 mg | 40 mg | 60 mg |
Хлорофил –концентриран екстракт от хлорела /Chlorella Vulgaris Beyerink/ | 20 mg | 40 mg | 60 mg |
Действие на активните съставки:
Пау Д’Арко (мравчено дърво) - използвано от векове в традиционната индианска медицина, със силно изразена активност срещу вируси, гъбички и бактерии,мощен антиоксидант и имуномодулатор, притежава протозойна активност, а също така действа и срещу Helicobacter Pilori.
Грейпфрут - съдържа витамин С и комплекс от биофлавоноиди със силно антиоксидантно, антимикробно и противогъбично действие,нормализира обмяната на веществата, регулира храносмилането и влияе благоприятно върху функциите на сърцето и кръвоносните съдове.
Карамфил - богат източник на витамини, минерали /най-вече манган/, антиоксиданти и омега-3-мастни киселини, използван традиционно в Аюрведа за подобряване на дишането и храносмилането,притежава антибактериални, антисептични, противогъбични и глистогонни свойства.
Масло от Риган – с изключително мощно антисептично, антибактериално и антиоксидантно действие, стимулира секрецията на бронхиалните, потните и храносмилателните жлези, подобрява метаболизма и засилва перисталтиката.
Черен Орех - съдържа етерични масла, флавоноиди, органични киселини и дъбилни вещества, с леко слабително действие и противогъбичен, бактерициден и глистогонен ефект. Високото съдържание на йод потиска размножаването на вредните микроорганизми, засилва чревната флора и естествения имунитет.
Джинджифил – естествен антисептик и антиоксидант, използван от дълбока древност в китайската и индийската медицина. Етеричните масла на джинджифила съдържат минерали, феноли, танини и фитохимикали – фарнезин, зингибирин и бисаболин. Подобрява чревната перисталтика,притежава активност срещу редица микроорганизми и бактерии, съдържа фитонутриенти - гингероли - с изразено противовъзпалително действие, които подобряват реакциите на имунната система.
Хлорофил – концентриран екстракт от хлорела, който потиска патогенната анаеробна микрофлора, оказва антибактериален, противовъзпалитен, очистителен и имуностимулиращ ефект.
Маслина – екстрактът от маслинови листа има антибактериални, антигъбични и антибиотични свойства /включително и срещу Helicobacter Pilori/, с антиоксидантна активност. Олеуропеинът, съдържащ се в маслиновите листа, действа съдоразширяващо и поддържа нормалните нива на кръвното налягане.
Тиква – тиквените семки съдържат витамини А, Е, К и Т /вит. В11/, минерали /цинк, желязо, мед, магнезий и фосфор/, протеини и незаменими аминокиселини и традиционно се използват в народната медицина като глистогонно средство.
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Деца от 3 до 6 год.: максимална дневна доза - 5 ml, разделена в 2 приема по 2,5 ml в рамките на 3 седмици. След 1-седмична почивка курсът се повтаря. Деца от 6 до 12 год.: максимална дневна доза - 7,5 ml, разделена в 2 - 3 приема в рамките на 1 месец. При необходимост може да повторите курса след 1-седмична почивка. Възрастни: максимална дневна доза от 10 до 15 ml, разделена в 2 - 3 приема в рамките на 2 - 3 седмици. След този период дозата може да се редуцира до 5 ml дневно.
Опаковка: 237 ml.
Производител: „ЕД Медицин Балкан“ ООД, България.