Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Ефералган + Витамин C 330 мг -20 ефервесцентни таблетки

    Производител: UPSA SAS
    Ефералган + Витамин C е лекарствен продукт, който се използва за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, менструални болки и мускулни болки. Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло над 27 килограма /на възраст над 8 години/.
    Складова единица: 5831
    6,55 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Информация за потребителя

    Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай, че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.


    Случаи, при които се прилага това лекарство:

    Това лекарство съдържа парацетамол. Предназначено е за симптоматично лечение на леки до умерени болки и/или на фебрилни състояния като: главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки. Тази лекарствена форма е предназначена за възрастни и деца с тегло над 27 кг (над 8 годишна възраст). Прочетете внимателно раздела "Дозировка". За деца с различно от това тегло има други лекарствени форми, съдържащи парацетамол. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

    Важно!

    Случаи, при които това лекарство НЕ ТРЯБВА да се прилага

    Това лекарство не трябва да се прилага при следните случаи:

    •    известна алергия към парацетамол

    •    тежко чернодробно заболяване

    •    камъни в бъбреците, когато се използват дози над 1 гр витамин

    Специални предупреждения

    Консултирайте се с лекар веднага в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза. Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза (виж раздела за дозировката).

    Предпазни мерки при употреба

    Ако болката продължи повече от пет дни или треската - повече от три дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението, преди да се консултирате с Вашия лекар. В случай на тежко чернодробно или бъбречно увреждане, трябва да се консултирате с лекар, преди да започнете лечение с парацетамол.

    При хранителен режим без съдържание или с намалено съдържание на натрий в дневната дажба трябва да се отчита съдържанието на натрий, което е 330 мг на таблета.

    Взаимодействия с други лекарства или други форми на взаимодействия

    Ако лекарят назначи тест за определяне нивото на пикочната киселина в кръвта и нивото на кръвната захар, информирайте го, че детето Ви приема това лекарство.

    Бременност и кърмене

    При нормални условия на употреба парацетамол може да се прилага по време на бременност и кърмене.

    КАТО ОБЩО ПРАВИЛО, ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ЛЕКАР, ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕКАРСТВА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ КЪРМЕНЕ.

    Влияние върху способността за шофиране:

    Не е приложимо.


    Как да се употребява това лекарство?

    Дозировка

    Това лекарство не е подходящо за деца с тегло под 27 кг (т.е. около 8 години).

    За деца с тегло от 27 до 59 кг (около 8 до 15 години): дозата парацетамол зависи от теглото на детето; Възрастта е дадена само ориентировъчно. Ако не знаете теглото на детето, трябва да го претеглите, за да приложите най-подходящата доза. Препоръчителната дневна доза парацетамол е приблизително 60 мг/кг дневно, разделена на 4 или 6 приема, т.е. приблизително 15 мг/кг на всеки 6 часа или 10 мг/кг на всеки 4 часа. Препоръчваната максимална доза е 3 гр парацетамол дневно. Една или две ефервесцентни таблетки, съдържащи 330 мг парацетамол, които се повтарят, ако е необходимо, след 4 часа, без да се надвишават 9 таблетки на ден.

    Деца от 27 до 30 кг (от В до 10 години): една ефервесцентна таблетка, която се повтаря, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 5 таблетки на ден.

    Деца от 30 до 35 кг (от 10 до 12 години): една или две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 6 таблетки на ден.

    Деца от 35 до 50 кг (от 12 до 15 години): една или две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 7 таблетки на ден.

    При възрастни и деца с тегло над 50 кг (над 15 години): 1 до 2 ефервесцентни таблетки, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава общата доза от 9 ефервесцентни таблетки на ден.

    Обикновено не е необходимо да се превишава дозата от 3 гр парацетамол на ден, т. е. 9 ефервесцентни таблетки дневно. В случай на по-силна болка обаче, максималната доза може да се увеличи до 4 гр на ден, т. е. 12 ефервесцентни таблетки дневно.

    Винаги трябва да има интервал от 4 часа между два приема.

    Ако имате впечатление, че ефектът на това лекарство е твърде силен или твърде слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

    Метод и начин на приложение

    Перорално приложение. Таблетката се разтваря напълно в голяма чаша вода и се изпива веднага. Освен това, ако температурата на детето превиши 38,5°С, следните действия ще направят лечението по-ефикасно:
    •    съблечете детето
    •    дайте му да пие течности
    •    не оставяйте детето на много топло място.

    Честота и време на приложение на лекарството

    Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската.
    При деца е необходим интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.

    При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.

    Тъй като лекарството съдържа Витамин С, не трябва да се приема вечер.

    При бъбречна недостатъчност интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа.

    Продължителност на лечението

    Ако болката продължи повече от пет дни или треската повече от три дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се появят други симптоми, не продължавайте лечението, без да се консултирате с Вашия лекар.

    Действия, които трябва да бъдат предприети при предозиране

    Консултирайте се с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

    Нежелани лекарствени реакции

    Както при всички лекарствени продукти, това лекарство може при някои индивиди да доведе до по-тежки или по-леки нежелани реакции.

    В редки случаи могат да се развият кожни обриви, зачервяване на кожата или алергични реакции под формата на внезапно подуване на лицето или шията или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане.

    Ако това се случи, незабавно прекратете лечението, информирайте Вашия лекар и не приемайте повече лекарства, които съдържат парацетамол.

    В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. Ако това се случи, консултирайте се с лекар.

    Високите дози витамин С (над 1 гр) благоприятстват образуването на бъбречни камъни при определени пациенти и може да увеличи хемолизата (деструкцията на червените кръвни клетки) при болни с дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа.

    Не се колебайте да информирате Вашия лекар, ако забележите някакви нежелани реакции, които не са описани в листовката.

    Съхранение:

    • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

    • Да се съхранява при температура под 30°С.

    • Да се пази от блага.

    • Да се затваря тубата внимателно със запушалката веднага след употреба.

    • Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.



    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *
    Потребители купили този продукт, също купиха
    КОРИЗАЛИЯ, обвити таблетки, е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван за лечение на ринит (хрема) и настинка.

    КОРИЗАЛИЯ при хрема и настинка таблетки*40 Boiron

    КОРИЗАЛИЯ, обвити таблетки, е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван за лечение на ринит (хрема) и настинка.
    7,99 (BGN)