Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    МЕЛИЛАКС за деца 5г микроклизми*6

    Производител: Aboca
    Мелилакс Педиатрик c микроклизма, благодарeние на своето балансирано локално действие, на безопасността и поносимостта си, е специфичен продукт за лечение на запек у кърмачета и деца.
    Складова единица: 41444
    24,50 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Освобождава червата без раздразняване
    Предпазва ректалната лигавица
    Мелилакс е иновативна микроклизма на основата на мед, която обединява балансиращото очистително действие със защитното и успокоително действие по отношение на ректалната лигавица, полезно за контрастиране на неприятни усещания, раздразнението и възпалението, които се проявяват в случай на запек.
    Двойното действие на Мелилакс се постига благодарение на PROMELAXIN, активен комплекс от различни видове нектарен мед и манов мед, специално селекционирани и обработени въз основа на тяхното съдържание на монозахариди, полизахариди и меланоидини, обогатен с полизахаридна фракция от алое и слез.

    Как действа?

    Мелилакс проявява очистително недразнещо действие и поради това поражда физиологичен и балансиран стимул за активиране на дефекацията. Освен това Мелилакс, благодарение на неговите мукуподобни свойства и вискозитета, защитава ректалната лигавица при преминаването на изпражненията, като наподобява лубрикантното действие на физиологичния мукус. Тези особени свойства, заедно с антиоксидантно действие, придават на продукта способността да защитава и успокоява лигавицата, чрез проявяване на непряко противовъзпалително действие, дължащо се на физическите характеристики на продукта.

    Показания:
    Мелилакс е подходящ за лечение на запек, също и при наличие на висцерална чувствителност /като например в случай на раздразнен колон/, рагади и хемороиди.
    Продуктът е подходящ и за използване при бременност, кърмене и от кърмачето.

    Състав:
    Активни вещества 73,2%
    Promelaxin - активен комплекс от различни видове мед и полизахариди от алое и слез.
    Титър в: монозахариди ≥50%, полизахариди /Молекулно тегло > 20 000 Dalton/ ≥0,3%
    Освен това съдържа: водно-глицеринова смес, лимонов сок, есенциално масло от лавандула.

    Дозировка:
    Възрастни и деца над 12 години: 1 микроклизма от 10 г при нужда. В случай на упорит запек, прилагайте 2 дози една след друга.

    Деца от 3 до 12 години: 1 микроклизма от 5 г, при няжда. В случай на упорит запек, прилагайте 2 дози една след друга.

    Деца от 1 до 3 години: 1 микроклизма от 5 г, при нужда.

    Кърмачета от 0-1 година: половин микроклизма от 5 г, при нужда.

    Начин на употреба: Нанесете няколко капки от продукта в перианалната зона и вкарайте деликатно наконечника в дебелото черво. Натиснете докрай микроклизмата и в края на апликацията я задръжте натисната до пълното изваждане на наконечника, за да се избегне реабсорбиране на продукта.

    Предупреждения:
    Да не се използва при установена свръхчувствителност или индивидуална алергия към една или повече съставки. В случай на продължителен запек е важно да се консултирате с лекар, за изключване на други заболявания. Микроклизмата е за еднократна употреба и поради това не трябва да се използва повторно, ако е използвана половин доза, като например в случай на кърмачета. Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина и защитено от светлина. да се съхранява на място, недостъпно за деца. Срокът на годност се отнася до цялостен и правилно съхраняван продукт.

    Срок на годност:
    Да се види срока на годност, посочен на опаковката .Да не се използва след посочения срок на годност.

    Опаковка: 30 г

    Дата на последната редакция: 07/2014 година.

    Производител:  Aboca S.p.A. Societa Agricola, Италия.

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *