Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    НЕОРЕНАЛ 330 мг таблетки*30

    Производител: Neopharm
    Неоренал на фармацевтичната компания Неофарм е препарат на растителна основа, който се препоръчва за лечение и профилактика на бъбречнокаменна болест (уролитиаза)лечение и профилактика на възпалителни заболявания на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит),лечение и профилактика на подагра. Neorenal подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.
    Складова единица: 18609
    15,15 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    NEORENAL е съвременно средство с комплексно действие при лечение и профилактика на бъбречнокаменна болест (уролитиаза),лечение и профилактика на възпалителни заболявания на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит), лечение и профилактика на подагра.

    NEORENAL подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

    ДЕЙСТВИЕ НА АКТИВНАТА СЪСТАВКА

    БРЕЗОВИЯ ЕКСТРАКТ - Диуретично,противовъзпалително и антимикробно. Адстрингентно. Урикозурично

    Благодарение на своите действия брезовия екстракт повлиява благоприятно следните състояния:

    Бъбречнокаменна болест - ускорява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни като увеличава диурезата, нормализира pH (киселинността) на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината.

    След литотрипсия - прилага се за улесняване на извеждането на остатъчните частици от разбития камък, предпазване от образуване на нови камъни и от инфектиране на наранената тъкан на пикочните пътища.

    Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит) - елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на болестотворните бактерии в пикочно-половата система. Намалява случаите на обостряне на хроничните заболявания на пикочно-половата ситема (цистит, уретрит, пиелонефрит). Засилва ефекта на прилагания антибиотик.

    Подагра - ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината. Намалява нивата на пикочната киселина в кръвта. Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезата на подаграта.

    Отоци - повлиява благоприятно отоци от сърдечно-съдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности.

    Целулит - елиминира задържаната в подкожната тъкан вода, което е основната причина за появата и развитието на целулита. Екстрактът от брезови листа стимулира кръвообръщението в кожата и нормализира пропускливостта на капилярите. Това подобрява отвеждането на отпадни метаболити от кожата и освобождава задържаните в кожата и подкожието течности. Така в подкожната мастна тъкан се създават условия за по ефикасно изгаряне на мазнините.

    СЪСТАВ: в 1 таблетка: стандартизиран сух екстракт от брезови листа 390mg с активни вещества 330mg, от които флавоноиди 80mg, тетрациклични тритерпени 20mg танини 32mg, бетулорентична киселина, калиев нитрат и др.

    ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ :

    Ефектът на Neorenal се усилва при увеличен прием на течности 1-2 литра дневно. Дозировката на препарата се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, се приемат от 1 до 3 таблетки по три пъти на ден.

    Противопоказания:

    Цитостатично лечение – не се препоръчва едновременното приемане на Neorenаl с цитостатици поради възможни лекарствени взаимодействия, които могат да променят серумните нива на цитостатика и да предизвикат нежелана промяна на терапевтичния ефект.

    Тежка чернодробна недостатъчност – нарушено е матаболизирането на съставките на препарата, което води до непредвидими серумни нива и метаболитен състав, което от своя страна не позволява да се предвиди очаквания терапевтичен ефект.

    Странични ефекти:

    В терапевтични дози не са наблюдавани странични ефекти на препарата. При голямо предозиране е възможно да се наблюдават преходни симптоми на гастроинтестинално дразнене включително гадене и коремна болка, дължащи се на тритерпените. Симптомите бързо изчезват при нормализиране на дозата.

    Опаковка : 30 таблетки

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *