Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Парацетамол 500мг таблетки*20 Софарма

    Производител: Sopharma
    Парацетамол е слаб до умерено силен аналгетик и антипиретик и се препоръчва за лечение на повечето болкови и фебрилни състояния, например главоболие, включително мигрена и тензионно главоболие, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.
    Складова единица: 14687
    2,20 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Парацетамол Софарма таблетки съдържа активно вещество парацетамол, което притежава изразено болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие.
    Парацетамол Софарма таблетки се използва за лечение на лека до средно изразена болка при главоболие, мигрена, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.
    Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

    Какво трябва да знаете, преди да приемете Парацетамол Софарма
    Не приемайте Парацетамол Софарма
    ако сте алергични към парацетамол или към някоя от останалите съставки на това лекарство и ако имате тежко чернодробно заболяване.

    Предупреждения и предпазни мерки
    Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Парацетамол Софарма: ако имате чернодробно или бъбречно заболяване.
    Когато болката или високата температура продължат повече от 3 дни или симптомите се влошат, или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с лекар.
    Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това активно вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза.
    Да се използва с внимание при хроничен алкохолизъм.
    Други лекарства и Парацетамол Софарма
    Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали, или е възможно да приемете други лекарства.
    При продължителна употреба на високи дози парацетамол лечението може да се повлияе и рискът от нежелани лекарствени реакции да се повиши, ако приемате едновременно:
    кумаринови антикоагуланти (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта), ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС),
    - лекарства против повръщане (метоклопрамид, домперидон),
    противоепилептични лекарства (феннтоин, карбамазепин, фенобарбитал), антибактериални лекарства (изониазид, рифампицин, хлорамфеникол), лекарства, повлияващи стомашната киселинност и лекарства за понижаване на холестерола. Ако лекарят назначи изследване на пикочна киселина или кръвна захар, трябва да го информирате, че приемате парацетамол.
    Парацетамол Софарма с храна и напитки
    По време на лечение с парацетамол не се препоръчва употреба на алкохол поради повишен риск от чернодробно увреждане.
    Бременност и кърмене
    Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
    Парацетамол Софарма може да се прилага по време на бременност. Трябва да използвате най- ниската възможна доза, която намалява болката и/или сваля температурата и за възможно най- кратко време. Свържете се с Вашия лекар или Вашата акушерка, ако болката и/или температурата не са намалели или ако трябва да приемате лекарството по-често.
    Парацетамол преминава в незначителни количества в кърмата, когато се прилага в лечебни дози. Няма данни, които да доказват вреден ефект върху кърмачето. В периода на кърмене може да се прилага при стриктно спазване на дневната лечебна доза и продължителността на лечебния курс.
    Шофиране и работа с машини
    Няма данни за неблагоприятно повлияване на активното внимание, способността за шофиране и работа с машини.

    Парацетамол Софарма съдържа пшенично нишесте. Пшеничното нишесте в това лекарство съдържа само много малки количества глутен и е малко вероятно да предизвика проблеми, ако имате цьолиакия (непоносимост към глутен).
    Една таблетка съдържа не повече от 3.6 микрограма глутен.
    Ако имате алергия към пшеница (състояние, различно от цьолиакия), Вие не трябва да приемате това лекарство.
    Парацетамол Софарма съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.

    Как да приемате Парацетамол Софарма
    Винаги приемайте Парацетамол Софарма точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
    Таблетките се приемат през устата с достатъчно вода.
    Таблетката може да бъде разделена на равни дози.
    Препоръчителната доза е:
    Възрастни и юноши над 12 години: по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно. Максимална дневна доза за възрастни - 8 таблетки. При юноши над 12 години да не се приемат повече от 6 таблетки за 24 часа.
    Употреба при деца
    Деца от 6 до 12 години: по 1/2-1 таблетка 3-4' пъти дневно.
    Деца под 6 години: лекарствената форма не е подходяща за деца под 6-годишна възраст. Препоръчва се интервалът между 2 приема да е 4-6 часа. Ако е необходимо, лекарствения продукт може да се приема на всеки 4 часа, но не повече от 4 пъти за 24 часа.
    Курсът на лечение без консултация с лекар не трябва да бъде по-продължителен от 3 дни.
    Ако сте приели повече от необходимата доза Парацетамол Софарма
    Ако сте приели доза, по-голяма от необходимата, може да се появят ранните признаци на отравяне с лекарството - тежест и болки в коремната област, гадене, повръщане, липса на апетит, безпокойство, общо неразположение.
    При съмнение за приемане на по-голяма доза парацетамол, посъветвайте се незабавно с лекуващия си лекар, дори ако се чувствате добре.
    Ако сте пропуснали да приемете Парацетамол Софарма
    Ако пропуснете една доза, приемете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, приемете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
    Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

    Възможни нежелани реакции

    Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.В редки случаи (между 1 и 10 на 10 000 пациенти) може да има леки прояви от страна на стомашно-чревния тракт (гадене, повръщане, коремни болки, диария).

    Много рядко (при по-малко от 1 на 10 000 пациенти) може да се наблюдават: намален брой на тромбоцитите в кръвта, намален брой на левкоцитите с повишаване на възможността за развитие на инфекции, анемия,, тежки алергични реакции със затруднено дишане и замайване, прояви на свръхчувствителност от страна на кожата - сърбеж и обриви с различен характер, уртикария.
    От страна на дихателната система - затруднено дишане при предразположени пациенти, с проявена алергия към ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други НСПВС. Продължителното приложение на високи дози може да доведе до увреждане на черния дроб, като ранните симптоми са гадене, повръщане, изпотяване и общо неразположение. При високи дози е възможно нарушение на бъбречната функция.
    Много рядко са съобщавани сериозни кожни реакции.

    Не използвайте Парацетамол Софарма след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
    Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.

    Съдържание на опаковката и допълнителна информация
    Какво съдържа Парацетамол Софарма
    - Активното вещество е парацетамол 500 мг в една таблетка.
    - Другите съставки са: повидон К30, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат, талк.

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *
    Потребители купили този продукт, също купиха
    Снимка на ВИТАМИН С ампули 100 мг / мл 2 мл за пиене

    ВИТАМИН С ампули 100 мг / мл 2 мл за пиене

    Витамин С стимулира имунната система и защитава срещу вирусни и бактериални инфекции. Притежава антиоксидантно и общоукрепващо действие. Укрепва съдовете и намалява риска от възникване на сърдечносъдови инциденти.Благоприятно повлиява зрението, кожата, ноктите, мускулите, ставите и костите.Спомага за по-бързото възстановяване след боледуване, физическо и психическо натоварване.
    10,50 (BGN)
    Снимка на Упсарин C 330/220 мг - 20 ефервесцентни таблетки

    Упсарин C 330/220 мг - 20 ефервесцентни таблетки

    УПСАРИН C е лекарствено средство под формата на ефервесцентни таблетки, съдържащо ацетилсалицилова киселина, което се използва за лечение на заболявания, съпроводени с болка и/или повишена телесна температура, например: главоболие, грипни състояния, зъбобол, мускулна болка, при възрастни и деца с тегло над 30 кг . Предлага се в опаковка от 20 таблетки.
    7,35 (BGN)
    BioGaia® Витамин D3 таблетки за дъвчене с вкус на портокал представлява пробиотик от ново поколение, под формата на таблетки за дъвчене, който допринася за поддържането на добро чревно здраве, балансирана чревна микрофлора и висок имунитет.

    БИОГАЙА Протектис Витамин D3 таблетки за дъвчене*10

    BioGaia® Витамин D3 таблетки за дъвчене с вкус на портокал представлява пробиотик от ново поколение, под формата на таблетки за дъвчене, който допринася за поддържането на добро чревно здраве, балансирана чревна микрофлора и висок имунитет.BioGaia® Protectis таблетки за дъвчене са единствения по рода си пробиотик, съдържащ патентования пробиотичен щам Lactobacillus reuteri Protectis, изолиран от майчина кърма, който гарантира клинична ефективност и абсолютната безопасност.
    15,50 (BGN)
    Снимка на ЦИТОПЛАСТ УНИВЕРСАЛ  100 см / 6 см

    ЦИТОПЛАСТ УНИВЕРСАЛ 100 см / 6 см

    Предназначен за защита на малки повърхностни рани. Раната и околната повърхност се почистват и подсушават. Пластирът се поставя чрез притискане по краищата. Подменя се ежедневно.
    2,99 (BGN)