Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    ПУЛС-ОКСИМЕТЪР Lk87

    ПУЛС-ОКСИМЕТЪРЪТ е важен и леснодостъпен уред за установяване на кислородната сатурация и пулса чрез лесно измерване на пръста на ръката. Той е лек , малък , преносим и икономичен уред. Ползва 2 батерии ААА, чиито живот е около 20 часа и подава сигнал , когато батериите са за смяна. Когато не се използва , се изключва сам след около 5 секунди.
    Складова единица: 48305
    19,99 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Този уред е предназначен за наблюдение на тези два показателя в домашни условия , лекарски кабинети /не в болници/, социални медицински организации. Преди да решите да следите показателите сами , посъветвайте се с Вашия личен лекар,който знае какво е състоянието Ви и какви медикаменти вземате.Някои лекарства повлияват на измерванията.

    Уредът не се препоръчва за продължително наблюдение  на болни пациенти и при хора с токсикоза от въглероден двуокис.

    Измерванията трябва да се извършват при следните условия: температура от 10 до 40 градуса , влажност под 75% и атм.налягане 700 - 1060 hPa.

    Измерване :

    1. Поставете батериите.

    2. Отворете клипса и поставете пръста в каучуковата възглавничка и затворете.Нокътят трабва да бъде откъм страната на луминсцентната туба.Измерването е по - точно на средния пръст.

    3. Натиснете веднъж бутона за включване на панела.

    4. Не мърдайте пръста или тялото по време на измерването.Нека пръстът да не студен.

    Периодът на отчитане отнема около 5 сек.Когато формата на вълната е стабилна и равномерна , тогава отчитате показанието на екрана.

    Бутонът за включване има още две функции: Когато уредът е вече включен - краткото му натискане може да обърне посоката на екрана, а продължителното му натискане - променя аркостта на екрана.

    Възможни проблеми :

    1. Ако уредът не отчита нормални стойности - пръстът е поставен неправилно или сатурацията е твърде ниска , за да бъде отчетена. Поставете пръста правилно и отчетете отново. Ако пак е така - потърсете доктор.

    2. Ако уредът не стабилизира стойностите на екрана - пръстът не е поставен правилно или се мърда. Поставете го отново неподвижен и измерете.

    3. Ако уредът не може да се включи - батериите са поставени неправилно , батериите са слаби или има повреда.Сменете батериите или посетете сервиз .Ако екранът изведнъж угасне - уредът се е самоизключил след 5 сек. бездействие или батериите са свършили.Сменете батериите и започнете измерване.

    Правила и безопасност :

    1. Проверявайте редовно всички части за видими нарушения на повърхностите.

    2. поддръжката се извършва само от оторизиран сервиз.

    3. Уредът е калиброван преди да напусне фабриката.

    4. Не използвайте уреда до запалими газове.

    5. Уредът не може да бъде изпозван от алергични към каучук лица.

    6. уредът не се използва за деца под 4 години. Използава се за лица от 15 до 110 кг.

    7. Пазете уреда от мръсна , влажна среда , от вибрации , от корозивни материали и избухливи вещества. Ако се намокри спрете да го използвате без сервиз.

    8. Не натискайте бутоните с остри предмети.

    9. При рязка промяна на околната температура не измервайте веднага.

    10. Много силна светлина - естествена или изкуствена , както и интерферентни смущения от електрически уреди , могат да объркат измерването.

    11. Уредът не може да се дезинфекцира с висока температура или налягане.Почиствайте го с мека кърпа и медицински алкохол.

    12. Възможно е уредът да не успее да измери показанията на всеки пациент. Особено на тези с нестабилни показатели.

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *